LamsvleesIn Peru heet dit recept in de volksmond:

Geit op zijn Noordelijks

Hilda, onze kokking in eetlokaal De Vrolijkheid stuurde ons het heerlijke recept op om met alle Nederlandse Vrienden van Stichting Wees Kind te delen.

Sabine, een van onze Project Managers in Huaraz, heeft het vertaald en hieronder nog even toegelicht wat de twee typisch Peruaanse bestandsdelen zijn die in dit recept worden gebruikt.

(Recept voor 6 personen)

 

 INGREDIËNTEN:

• Lamsvlees 1 kilo

• Verse gele peper, gedroogde gele peper, rode peper 1kilo

• Gele mais sap ½ Liter

• Doperwten ½ kilo

• Grote ui 2 stuks

• Koriander poeder 1/3 kopje

• Azijn 1 klein flesje

• Knoflook 2 teentjes

• Lente ui ½ bosje

• Cassave 2 wortelen

GelePeper

BEREIDING:

1. Het vlees met de peper, sap van mais, azijn en knoflook een dag laten intrekken.

2. Het vlees op halve stand bakken, uit de pan halen en in de olie de peper en koriander, bruin bakken en daarna met het vlees samen koken, na een half uur de doperwten toevoegen.

3. In een andere pan met water de geschilde en gesneden cassave bereiden totdat ze koken.

4. Wanneer het vlees gereed is de lente ui toevoegen.

5. De cassave serveren en daarnaast het vlees met zijn jus.

6. Naar behoeven met rijst serveren en een beetje sla.

Buen provecho!

 


 

Achtergrondinformatie bij dit recept:

Cassave

Cassavewortel wordt in Peru in veel gerechten gebruikt. Gebakken als frietjes, gekookt in de soep en in beide vormen in plaats van aardappels bij een gerecht.

Peruaanse gele peper (oranje van kleur) is een hete peper die in veel traditionele Peruaanse gerechten wordt gebruikt. Gastón Acurio (wereldberoemde Peruaanse chef) heeft het uitgeroepen tot Peru’s belangrijkste ingrediënt. Gele peper is in andere landen moeilijk verkrijgbaar, misschien in specerijen winkels of markten en soms ook in vloeibare vorm te vinden.

Nieuwsarchief

Nederlandse Partners

Overseas Partners

SWK Nieuws