Categorie: Eetlokalen nieuws
Hits: 1744

Vele toeristen bezoeken jaarlijks de stad Huaraz om het als vertrekpunt te gebruiken voor wandelingen en beklimmen van de hoge bergen in de omgeving. Voor veel inwoners is dat een luxe die niet voor hen is weggelegd, maar daar kwam onlangs verandering in...

Huaraz en omgeving staan bekend om de mooie natuur en geweldige bergen. Voor weinig deelnemers van de eetlokalen is zo'n kans weggelegd. Ze zien de bergen wel vanuit Huaraz of vanaf het platteland waar ze wonen maar een echte wandeling maken gewoon voor de ontspanning, dat is een luxe!

Om deze reden zijn wandelingen een veelvuldig ingediend verzoek van de deelnemers van de eetlokalen. Tijdens de grote schoolvakantie in Peru, de maanden januari en februari, was het eindelijk zover; beide eetlokalen maakten van de extra tijd gebruik om wandelingen met de deelnemers te maken. Uiteraard tot grote vreugde van hen allemaal.

De jongeren van eetlokaal De Vrolijkheid wandelden eerst samen met projectcoƶrdinator Clarita naar het op 3745 meter hoogte gelegen Wilcacocha meer, waar zij van het prachtige uitzicht genoten en een verfrissende duik in het water namen. Hun tweede wandeling ging naar het Churup meer, gelegen op 4450 meter hoogte.

De deelnemers van eetlokaal De Grote Tafel begonnen met het relatief dichtbij gelegen 'Rataquenua', dat in Huaraz bekend staat als het kruis. De lunch was extra vroeg klaar gemaakt door kokkin Roxana, zodat alle deelnemers daar gezamenlijk picknickten, inclusief Roxana zelf. Ook werd er gevoetbald door jong en oud. Omdat deze eerste wandeling zo'n succes was wandelden zij voor de dag van de vriendschap op 12 februari eveneens naar het Churup meer.

Alle deelnemers betaalden zelf de (geringe) vervoerskosten voor het openbaar vervoer om naar de vertreklocaties van de wandelingen te komen. Uit de lokaal geworven fondsen werd de toegang tot het nationale park betaald, dat nodig is voor de wandeling naar het Churup meer. Ook werd uit dit budget wat fruit en andere snacks gekocht voor onderweg.

Dat de wandelingen een groot succes waren, is van de blije gezichten af te lezen! Allemaal hopen ze dit jaar nog een keer wat van de mooie omgeving van Huaraz te kunnen verkennen.