Stichting Wees Kind heeft besloten de inzet van middelen en coördinatie in het eetlokaal De Grote Tafel af te bouwen per 2017.

In dit eetlokaal komen dagelijks circa 60 kinderen, moeders met babies en bejaarden. Dit besluit past bij het beleid van Stichting Wees Kind dat sinds 2009 is gericht op het zelfredzaam maken van de eetlokalen.

Daarnaast hebben wij al bereikt dat:
1. het lokaal en de keuken in een nieuw jasje zijn gestoken en van goede materialen zijn voorzien.
2. door lessen over gezond eten, dagelijkse voeding, zorg en voorlichting over persoonlijke hygiëne is een enorme groei bereikt bij de kinderen.
3. de zusters van de Italiaanse kloosterorde "Hijas de nuestra Señora de la Piedad en de koks de volledige administratie kunnen doen, waardoor ze nu beter in staat zijn om zelf het eetlokaal te leiden.
Dit naar het geslaagde voorbeeld van het eetlokaal in Monterrey dat eveneens zelfstandig is doorgegaan met onder andere extra hulp van de overheid.

Onze coördinator Elita zal zich meer op haar baan als lerares en het moederschap gaan richten en zich voor het studiefonds en andere projecten van de stichting blijven inzetten.
Wel steunt Stichting Wees Kind nog met op zichzelfstaande acties voor de kinderen van het eetlokaal. Zoals een breiproject, de aanleg van een moestuin en andere acties die erop gericht zijn op de moeders en kinderen zelfredzamer te maken.

Nederlandse Partners

Overseas Partners