Categorie: De Vrolijkheid nieuws
Hits: 1722

Door de hevige wateroverlast in maart en de noodtoestand die daardoor uitgeroepen werd door de Peruaanse regering, werden alle scholen uit voorzorg gesloten.

Omdat Huaraz en omstreken gewend is aan hevige regenval gedurende het jaarlijkse regenseizoen, is er minder schade geleden dan op andere plekken in Peru. Wel, waren de toegangswegen geruime tijd gesloten door grote modderstromen en overstromingen op de wegen van Huaraz naar Lima en Chimbote.

Scholen moesten zelf invulling geven wanneer de gemiste dagen in te halen. Op de “Antonio Raimondi” school is besloten dat voornamelijk op nationale feestdagen gedurende het jaar te doen, tijdens de schoolvakantie en een enkele zaterdag. Deze beslissing is genomen omdat vele jongeren in de weekenden hun baantjes hebben, zij moeten bijdragen aan de inkomsten van de familie. Wanneer de Antonio Raimondi school de inhaaldagen op zaterdagen zou plannen, verliezen vele jongeren hun werk.

Stichting Wees Kind volgt het beleid van de school hierin door het eetlokaal extra open te stellen, zodat de kinderen op die dagen evengoed van een goede en gezonde lunch kunnen worden voorzien. Het lokale team van eetlokaal “De Vrolijkheid” is bereid gevonden om op deze dagen extra te werken. Zij gaven aan dat graag te doen en op 1 mei werd daarvoor de aftrap gegeven.