Uiteraard kon een ontmoeting met Madre Irene in het kindertehuis Los Pinos niet achterwege blijven tijdens het Nederlandse bezoek aan Huaraz.

Om nog even in de kerstgedachte te blijven en ter aanvulling op het artikel: jeugdherinneringen uit Los Pinos, delen we graag een fragment uit de kerstgroet die één van de studentes voor de Stichting schreef:

In maart keerden de meiden van het kindertehuis zoals alle scholieren weer terug naar school.

Veel van de meisjes die opgroeiden in het kindertehuis in Los Pinos hebben daar heel wat tijd met Nederlandse vrijwilligers doorgebracht.

In het kindertehuis werden zoals altijd tijdens de vakantie veel activiteiten georganiseerd; de oudste meiden gingen op een religieus uitstapje met de nonnen, waar zij veel andere jongeren van hun leeftijd ontmoetten.

Moederoverste Irene laat via maandelijkse verslagen weten hoe het met de meisjes in het kindertehuis gaat.