Stichting Wees Kind

Stichting Wees Kind financieert 2 eetlokalen in Huaraz, waar maximaal 200 kinderen, zwangere vrouwen en zieken dagelijks een gezonde en voedzame maaltijd krijgen.

Momenteel steunen we eetlokaal "De Vrolijkheid" en eetlokaal "De Grote Tafel" en voorheen ook 2 eetlokalen in Monterrey en Ichoca.

Sinds 2003 hebben we op die manier duizenden kinderen, zwangere vrouwen, bejaarden en zieken gevoed. Naast eten, mogen de kinderen leuke groepsactiviteiten doen, zoals knutselen, zingen en buiten spelen. Ook worden er voor zowel jong als oud workshops georganiseerd (bijv. lezen, schrijven, hygiёne) en bieden we alle bezoekers gezondheids- en gebitszorg.

De eetlokalen hebben bovendien een groentetuin, waar de deelnemers het voor hen bestemde voedsel kunnen telen.

We helpen met:

- inrichting en onderhoud keuken

- kookgerei en brandstof

- aanschaf levensmiddelen

- hulp bij administratie en menu-samenstelling

- inrichting moestuin en activiteitenruimtes

- tandheelkunde (dankzij vrijwillige tandartsen en een gedoneerde mobiele tandartsstoel)

- voorlichting (over hygiëne, voeding en veiligheid)

- speelgoed en knutselmaterialen

- educatie aan de kinderen

- educatie aan de ouders, inclusief lessen lezen & schrijven

- feestelijke groepsactiviteiten

- excursies en sportdagen

- huisbezoeken om de werkelijke thuissituatie in te schatten

- breilessen en crowdfunding via het "Alpaca for Livelyhoods" Go Fund Me initiatief.

DOEL 2: ONDERDAK

Nederlandse Partners