Stichting Wees Kind

Door tandzorg, extra aandacht en voorlichting over hygiëne te geven, zorgen we dat de bezoekers van onze eetlokalen en de kinderen in kindertehuis Los Pinos niet alleen groeien door gezonder eten, maar er in alle opzichten op vooruit gaan.

Stichting Wees Kind heeft een mobiele tandartsstoel gedoneerd gekregen en financieert tandzorg voor een paar honderd kinderen in onze 2 eetlokalen in Huaraz.

Momenteel worden de behandelingen gegeven door vrijwilligers, tandartsen uit Huaraz of vrijwilligers van het Rode Kruis die van tijd tot tijd op bezoek komen.

Indien beschikbaar en vereist, huren we ook af en toe een psychologe in voor begeleiding aan onze studenten, die in het kindertehuis Los Pinos opgroeiden, en voor groeps- of bij uitzondering individuele therapie in de eetlokalen.

We helpen met: tandzorg, tandenborstels en tandpasta, voorlichting over hygiëne, therapie, kosten voor medicijnen (studenten) en groeps- of individuele therapie.

Meer over onze doelstelling en actiepunten voor dit jaar