GARANTIE: 100% naar het goede doel

Stichting Wees Kind is een transparante organisatie en biedt op deze website inzage in al haar uitgaven en activiteiten.

Al sinds de oprichting van Stichting Wees Kind in 2003 gaat elke gedoneerde euro rechtstreeks naar het goede doel: het kindertehuis, studietoelagen en de eetlokalen in Peru.

Bij ons blijft niks aan de strijkstok hangen!

Het grote succes van Stichting Wees Kind is dat wij het vertrouwen hebben van veel donateurs en elke euro die zij inbrengen aantoonbaar besteden. Daarmee kunnen honderden kinderen weer kínd zijn. Wij zijn hier trots op.

Nagenoeg geen onkosten in Nederland

Onze medewerkers in Nederland en Australië werken al sinds 2003 als vrijwilligers voor Stichting Wees Kind en in plaats van een vergoeding te ontvangen, nemen zij onkosten voor eigen rekening. Zij doen het werk belangeloos en stoppen hun hart en ziel in de projecten.

De bestuursleden storten zelfs jaarlijks een groot bedrag. Dit in tegenstelling tot veel andere stichtingen waar bestuurders of medewerkers (onkosten)vergoedingen of zelfs een riant salaris en andere bonussen krijgen.

We hebben geen kantoor en geen betaalde bestuursleden, commissarissen of ambassadeurs. Voor onze beperkte vaste uitgaven in Nederland, zoals opslagruimte, drukwerkkosten, kosten van vergaderingen en de website, proberen we jaarlijks vaste sponsors te zoeken.

Lage arbeidskosten

Onze vaste teamleden in Peru krijgen een basisvergoeding naar lokale maatstaven, maar steken daarnaast een groot deel van hun vrije tijd en al hun energie in onze projecten. Dat geldt zowel voor onze Nederlandse projectmanager als voor de Peruaanse teamleden.

Algemeen Nut Beogende Instelling

We zijn een erkende ANBI en maken al onze projectinformatie en bestedingen openbaar. We voldoen dus ruimschoots aan de meldingsplicht die bij een ANBI status hoort.

Fiscaal aftrekbaar

We zijn een door de overheid erkend goel doel en giften aan Stichting Wees Kind zijn om die reden fiscaal aftrekbaar.

Mocht je vragen hebben over onze bestedingen, raadpleeg dan ons online jaarverslag hieronder of neem contact op met onze voorzitter.
Zij kan desgewenst ook de oudere verslagen aanleveren.

Jaarverslagen (PDF downloads)

SWK Jaarrekening 2014

SWK Jaarverslag 2014

SWK Jaarrekening 2015

SWK Jaarrekening 2016

SWK Jaarrekening 2017

Het jaarverslag over 2017 is nagenoeg af en wordt momenteel voorbereid voor publicatie.
U kunt het al opvragen via email.