Team SWK

Hilda

kok eetlokaal De Vrolijkheid (Raimondi, Huaraz)

Hilda is sinds 2012 werkzaam als kokkin in eetlokaal De Vrolijkheid. Samen met collega's Benita en Rocio verzorgt ze daar dagelijks de lunch voor de 100 deelnemers van dit eetlokaal. 

Hilda is een goedlachse en zeer alerte dame en neemt het voortouw in de keuken. Samen met collega Benita doet zij dagelijks de inkopen voor de lunch. Ze heeft de verantwoordelijkheid voor het budget dat zij van projectcoördinator Clarita krijgt voor de inkopen op de markt en ook voor de registratie daarvan. Wanneer de werkzaamheden na de lunch voorbij zijn, administreert Hilda dagelijks alle uitgaven, die vervolgens wekelijks door hun boekhouder Dariela gecontroleerd worden en daarna door Clarita in de maandadministratie worden gecontroleerd en verwerkt. Tenslotte wordt dit na de eindcontrole door de projectmanager Sabine naar Nederland verstuurd.

Hilda overlegt wekelijks en indien nodig dagelijks met Clarita over het te koken menu. Dit kan erg variëren en hangt zeer af van de prijzen van de producten op de markt. Samen met collega Benita zoeken zij op de markt naar de beste prijzen, zodat het budget toereikend is en er een goede en gezonde maaltijd van te bereiden is. Dit blijft dagelijks een grote uitdaging voor hen, waar veel hard werk, creativiteit en onderhandeling voor nodig is. Omdat het geregeld voor komt dat de producten voor het bedachte menu niet beschikbaar blijken op de markt of te duur zijn voor het beschikbare budget. Vooral in de laatste maanden van 2015 was dit een grote moeilijkheid door de hevige stijging van de prijzen van voedingsproducten.

Hilda is begin 30 en zoals zoveel moeders staat ze alleen voor de opvoeding van haar twee zoons: Michael en Moises. Tekentalent Michael is al bijna klaar met de middelbareschool en zoontje Moises moet nog beginnen met de basisschool. Hij kan daar bijna niet op wachten en als hij de kans krijgt, neemt hij dan ook graag een kijkje in de leslokalen op de Raimondi school, waar het eetlokaal gevestigd is.

Typerend voor Hilda is dat zij met een lach staat te koken, pratend en grappend met collega's Benita en Rocio, met muziek op de achtergrond. Dat betekent echter niet dat haar iets ontgaat in het eetlokaal en zij streng optreedt als er kattekwaad wordt uigehaald of als de kinderen niet beleefd zijn. Ook laat ze je graag proeven van hun vers gekookte eten en dat is zeker geen straf!