In 2003 kwamen de eerste Nederlandse vrijwilligers via Stichting Wees Kind naar Huaraz.

In 2007 richtte Stichting Wees Kind als onderdeel van het studiefonds een studiehuis in Huaraz op.

Van 2004 tot 2017 heeft Stichting Wees Kind in dit eetlokaal dagelijks voor tussen de 60 en 80 deelnemers een gezonde maaltijd en activiteiten verzorgd.

De moeders van eetlokaal De Grote Tafel in Los Pinos kregen vanaf 2014 tot 2017 de mogelijkheid om deel te nemen aan een breiproject, dat georganiseerd werd in het kader van zelfredzaamheid.

In eetlokaal De Grote Pan werden zeven jaar lang de ruim 40 kinderen van de Ichoca basisschool dagelijks voorzien van een gezonde maaltijd en een leuke en leerzame activiteit volgens het REST- programma van Stichting Wees Kind.