Categorie: Studiefonds nieuws
Hits: 2609

Stichting Wees Kind helpt, dankzij vaste sponsors en andere bijdragen, momenteel nog 4 beroepsstudenten en 4 voortgezet onderwijs scholieren. 

Onze studentenbegeleidster, Elita, laat ons weten: 

“Iedere studente bevindt zich op een nieuw punt in haar leven. De scholieren die vroegtijdig het kindertehuis hebben verlaten zien een andere realiteit in hun leven. Ook al is het verlaat, zij hebben nu toch ook de wens om hun school af te maken. Ze zoeken onze hulp omdat ze dit economisch gezien nodig hebben.”


Deysi, is klaar met haar stage en erg gemotiveerd om te blijven werken als au pair en het geld op te sparen om zelf haar diploma te betalen. Dit wil ze graag helemaal zelf doen, zonder hulp van sponsors van de stichting. Ze schrijft:
“Bedankt voor jullie hulp, gedurende al deze tijd van mijn stage. Ik ben God heel erg dankbaar dat hij zulke vrijgevige mensen zoals jullie op mijn pad heeft gestuurd.”


Een andere studente, Diana, heeft de afgelopen vakantieperiode ook extra werk gezocht om aan haar eigen studie bij te dragen en is daarvoor naar Lima gereisd:
“Ik maak gebruik van de vakantie van de universiteit om wat extra inkomsten te kunnen verkrijgen voor mijn universiteitskosten. Mijn werk bestaat uit het verkopen van fruit. Ik ben heel blij om straks mijn laatste periode van lessen in te gaan. Na deze periode zal ik mijn stage beginnen.”


Eén van onze oudste studenten, die eerder al een opleiding had afgerond, is onlangs opnieuw gestart met haar 2e studie, nadat zij en haar vriend een kindje hebben gekregen en zijn gaan samenwonen.
“Na een jaar heb ik mijn studie hervat en dit alles dankzij de onvoorwaardelijke hulp van de Stichting. Ik werk daarnaast ook voor de Stichting [in eetlokaal De Grote Tafel in Los Pinos]. De werkrelatie met mijn collega’s is goed en ik krijg ook goed betaald. Ik plan mijn uren goed en ik heb tijd om het werk te realiseren. Het gaat zowel fysiek als emotioneel goed met me, ik voel me stabiel. Lieve vrienden van de stichting ik ben jullie heel erg dankbaar omdat ondanks alle moeilijkheden en obstakels gedurende mijn leven, jullie er altijd zijn geweest om me de hand te geven en me weer overeind te helpen om verder te kunnen gaan. Ik ben jullie allemaal oneindig dankbaar. Dat God een ieder van jullie gedurende jullie hele leven moge zegenen. Bedankt! “


En, weer een andere studente, Guadelupe, is Engels als 2e vak gaan nemen, terwijl ze wacht op de beschikbaarheid van enkele andere vakken van haar hoofdstudie. Zij schrijft ons:
“Ik voel me erg op mijn gemak met de docente Engels, ze is erg geduldig. Zoals jullie weten doe ik de basiscursus Engels en kan ik goed begrijpen wat de docente ons leert. Ik ben jullie met heel mijn hart dankbaar voor de hulp die jullie me geven en voor het geduld dat jullie met mij hebben. Bedankt voor alles, ik bid veel voor jullie, zodat het jullie elke dag beter zal vergaan en dat jullie altijd op God’s pad blijven wandelen.”


De voortgezet onderwijs scholieren bevinden zich elk in een ander jaar van het voortgezet onderwijs. Drie van hen gaan in Lima naar school en één in Huaraz. Ze komen ieder voor obstakels te staan, enkelen vanwege de puberteit en anderen vanwege de arme situatie waarin ze zich thuis bevinden. Wat ze echter gemeen hebben is doorzettingskracht en de wetenschap dat ze kunnen rekenen op de steun van Stichting Wees Kind en de nonnen.

Mooie momenten zijn wanneer ze ons trots vertellen dat ze goede resultaten boeken. Zoals Luz Clara, die vertelde dat ze hele hoge cijfers voor Engels haalt, omdat ze in het kindertehuis van kleins af aan Engels heeft geleerd van de Nederlandse vrijwilligers!


We vinden het erg fijn om te lezen dat onze meiden zo dankbaar zijn, maar vooral dat ze zo zelfstandig zijn geworden, hard werken en studeren en goede keuzes maken in hun levens. We danken de sponsors van de studenten hartelijk voor alle geboden hulp!