Categorie: Studiefonds nieuws
Hits: 2314

Stichting Wees Kind helpt, dankzij vaste sponsors en andere bijdragen, momenteel nog 4 beroepsstudenten en 4 voortgezet onderwijs scholieren.

We hebben weer genoeg reden om trots te zijn, want in de afgelopen maanden rondde één van de studentes en een voormalig studente belangrijke periodes van hun studies af!

Diana heeft het theoretische gedeelte van haar studie Verpleegkunde afgerond. In augustus nam zij samen met haar studiegenoten deel aan de ceremonie van de universiteit als start van de stageperiode. Projectcoördinator Elita was namens Stichting Wees Kind aanwezig en speldde haar symbolisch de broche op.

Diana vertelt het volgende over haar stageperiode:
“Ik was erg bezorgd over de verdeling van de stageplaatsen omdat ik en mijn studiegenoten tussen de steden Huaraz en Chimbote zijn verdeeld. De verloting vond plaats op basis van onze cijferlijst en daarom heb ik een plaatsje in Huaraz gekregen..... Ik begin mijn stage op de medische post van Pariahuanca (redactie: dichtbij Yangas, zo´n uur buiten Huaraz).... De stage op de medische post zal zes maanden duren en daarna loop ik nog eens zes maanden stage in het ziekenhuis van Huaraz. Mijn stages zullen dus tot eind augustus volgend jaar duren.... Ik ben heel blij om nieuwe ervaringen te starten en zal veel nieuwe dingen leren. Ik zal jullie op de hoogte houden van hoe het me vergaat in mijn stage.”

Omdat Diana dichtbij Huaraz stage loopt en terugkomdagen op de universiteit heeft, zal ze haar werk in eetlokaal “De Grote Tafel” voorlopig blijven voortzetten.

Ook Elvira boekte goede vooruitgang, zij bevindt zich in de laatste periode van haar studie:

“Ik heb al mijn vakken gehaald van de afgelopen periode. De komende periode volg ik mijn laatste 5 vakken, om vervolgens mijn studie af te ronden. Naast deze vakken moet ik Engels volgen, om mijn bacheler te kunnen behalen. Dit zal ik in het talencentrum van de universiteit volgen om een geldig diploma van mijn studie te kunnen behalen.”
Voor de zorg voor haar dochtertje kan Elvira gelukkig op haar schoonmoeder en schoonzus rekenen, die passen tijdens de lesuren van Elvira op haar, zodat zij haar studie kan afronden.

Tijdens het zwangerschapsverlof van projectcoördinator Elita werkt Elvira twee middagen in de week in eetlokaal “De Grote Tafel”.

Deysi is in afwachting van haar diploma Fysiotherapie, zodat zij haar carriere daarin kan starten. In afwachting van haar papieren en ter financiering daarvan, werkt zij bij een oudere dame in huis die zij met alle voorkomende zaken helpt.

“Bedankt voor de mooie momenten die we samen hebben doorgebracht en voor de hulp gedurende mijn studie.”

Guadelupe moet voordat zij haar studie Grafisch Ontwerp verder kan oppakken, wachten op de beschikbaarheid van een specifiek vak. We hopen dat zij dit zo snel mogelijk kan doen zodat zij naast werk en Engelse les haar droom carriere kan afmaken en een goede baan kan vinden om haar familie en vooral haar broertje zo kan helpen.

Voormalig studente Annabella ontving eerder deze maand haar bachelor diploma Verpleegkunde aan de universtiteit van Huaraz! Zij kan haar carriere als verpleegster officieel gaan starten en staat dankzij de jarenlange hulp van Stichting Wees Kind nu echt op eigen benen! We zijn uiteraard super trots op haar!

Ook de voorgezet onderwijs scholieren blijven hun best doen op school. Luz Clara en haar partner Junior zijn door omstandigheden begonnen met thuis studeren. Ze moeten daartoe hun huiswerk en studievoortgang zelfstandig bijhouden en één keer in de drie maanden een examen maken op de middelbare school. Gelukkig kunnen zij bij moeilijkheden terecht bij één van de nonnen uit het klooster van Breña, want vanuit school is er maar weinig begeleiding.

Karen en Virna halen beiden goede cijfers op school ondanks dat ze zich middenin de puberteit bevinden en alle twee behoorlijk wat aansporing vanuit de nonnen nodig hebben!