Categorie: Studiefonds nieuws
Hits: 1782

Na gesprekken met zijn moeder en zus en huisbezoek door projectcoƶrdinator Elita is besloten dat het broertje van Diana, Jesus, ook aanspraak mag maken op ons Studiefonds.

Jesus is daarmee de eerste jongen die met behulp van Stichting Wees Kind een vakopleiding volgt. We kozen ervoor hem ook te helpen omdat hun alleenstaande moeder met haar gezondheid kampt en geen vervolgopleiding kan betalen. Door hem en zijn zus te helpen met een studietoelage, kunnen zij straks een goede baan vinden en het gezin op de lange duur uit hun armoede helpen.

Jesus deed in januari 2017 het toelatingsexamen voor de opleiding tot automonteur aan het SENATI instituut in Huaraz. In februari begon hij met zijn lessen. Deze eerste periode volgt hij algemene vakken zoals: taal, scheikunde, computerles, Engels, wiskunde en technologie. Elke dag heeft hij van 7:00 tot 13:00 uur les in Huaraz en vertrekt daarvoor om 5:00 uur 's ochtends al uit het plattelandsdorpje in de bergen waar hij met zijn moeder en Diana woont.

Jesus laat ons weten dat: "Ik ben erg blij omdat het me goed vergaat met mijn lessen op het SENATI instituut, waar ik drie jaar de opleiding automonteur zal volgen. Deze studie heb ik gekozen omdat ik het erg interessant vind om auto's in en uit elkaar te halen en alles wat met auto's van welk soort dan ook te maken heeft." ..... " Ik ben jullie erg dankbaar omdat ik dankzij jullie mijn droom om automonteur te worden ben begonnen."

Inmiddels is ook een vaste sponsor gevonden voor Jesus, Nick van Spingelen van NSP Management. Hij sponsort met zijn gezin ook Jesus' zus Diana. Jesus stuurt ons regelmatig voortgangsverslagen en af en toe een foto op, die wij weer met Nick en Josien van Spingelen delen om hen zo op de hoogte te houden van hoe hun geld is besteed.