Twee studentes zijn in de afrondende fase van hun studies, de derde aan het begin van haar studie. Alledrie doen ze erg hun best en behalen goede resultaten.

Diana

Eind november rondde zij haar stage voor haar studie Verpleegkunde in één van de ziekenhuizen in Huaraz met goed resultaat af. Die laatste maand liep zij stage op de baby- en kinderafdeling (zie foto).

Direct daarna begon zij aan het papierwerk om haar bachelordiploma te verkrijgen, dat gaat niet van zelf, ze moet daar op de universiteit heel veel achteraan zitten. Al tijdens haar stage was zij samen met een studiegenoot begonnen met de voorbereidingen voor het schrijven van haar scriptie en zijn zij daar nu volop mee bezig.

Diana is vastbesloten haar studie zo snel mogelijk af te kunnen ronden om werk te zoeken in haar beroep en met die inkomsten haar familie te kunnen helpen. Ze hoopt haar scriptie in augustus van dit jaar te verdedigen en daarna haar masterdiploma in handen te hebben.
Diana wordt al jarenlang gesponsord door de Nederlandse familie Van Spingelen.

Diana schrijft in één van haar maandverslagen: “Ik ben jullie allemaal heel erg dankbaar voor de hulp die jullie me bieden zodat ik zo snel mogelijk mijn studie kan afronden.”

Luz Clara
Maakt goede voortgang in opleiding tot secretaresse en heeft in januari haar studieperiode met succes afgerond. Ze haalde al haar vakken. De maand februari had zij vakantie en zocht een tijdelijk baantje om wat extra’s te kunnen verdienen.

Luz studeert in de avonden om overdag voor haar dochtertje te kunnen zorgen. Luz, haar partner en dochtertje wonen op één van de heuvels buiten Lima, er is daar geen stromend water en in de warmte van de zomer is dit een groot probleem voor hen. Er is namelijk altijd water tekort en ze moeten water in emmers halen om te kunnen gebruiken.

Qua gezondheid gaat het gelukkig beter met de familie van Luz Clara. Haar partner moet wel nog elke zes maanden een controle ondergaan om zeker te weten dat de TBC niet is teruggekomen en ook haar dochtertje moet regelmatig gecontroleerd worden.

Luz schrijft: “bedankt voor jullie onvoorwaardelijke hulp, hoe zou het met mij gaan zonder jullie hulp?”

Elvira
Verraste Stichting Wees Kind met het verzoek om haar na het behalen van haar bachelordiploma nog een laatste keer te helpen met de officiele afronding van haar studie Toerisme.

Elvira is begonnen met het schrijven van haar scriptie, zodat zij na het verdedigen daarvan, haar master diploma kan behalen. Elvira zal een deel van de kosten hiervan voor eigen rekening nemen en kan voor het andere gedeelte mede dankzij de sponsering van de Nederlandse Arno Wezenaar en familie op de hulp van SWK rekenen.

Elvira heeft op haar beurt op verzoek van Stichting Wees Kind beloofd haar zusje Virna, die volgend jaar het kindertehuis zal verlaten, te begeleiden met haar vervolgstudie.

Nederlandse Partners

Overseas Partners

SWK Nieuws