De studentes blijven gelukkig goede voortgang maken in hun studies.

Diana

Heeft de afgelopen maanden tevergeefs achter haar bachelor diploma voor Verpleegkunde aan gezeten op de universiteit. Tot haar grote frustratie, want er zijn onderdelen veranderd in de documenten die zij moet presenteren voor de aanvraag, waarvan zij en haar studiegenoten niet op de hoogte waren gesteld. Nu ze alles opnieuw heeft ingeleverd moet er weer gewacht worden...

Met haar scriptie boekte zij meer voortgang, zo liet ze ons weten: het projectvoorstel is goedgekeurd door de juryleden van haar universiteit en dat betekent dat zij over kan tot het uitvoeren van haar scriptieproject.
Daarnaast vond Diana een bijbaantje in een laboratorium dat zij kan combineren met het schrijven van haar scriptie.

Diana is vastbesloten haar studie zo snel mogelijk af te kunnen ronden om werk te zoeken in haar beroep en met die inkomsten haar familie te kunnen helpen. Ze hoopt haar scriptie in augustus van dit jaar te verdedigen en daarna haar masterdiploma in handen te hebben.

In één van haar verslagen schrijft zij: "ik zal nooit genoeg krijgen van jullie te bedanken voor alle hulp die ik van jullie en de familie Van Spingelen ontvang. Het is heel erg fijn en aanmoedigend te weten dat er nog mensen bestaan met een goed hart en die vrijgevig zijn, die geven zonder iets terug te verwachten."

Elvira

Is met haar scriptiebegeleider bezig om het projectplan voor haar scriptie van de studie Toerisme te schrijven. Zij zal een deel van de kosten die hier aan verbonden zijn voor eigen rekening nemen en kan voor het andere gedeelte mede dankzij de sponsering van de Nederlandse Arno Wezenaar en familie op de hulp van Stichting Wees Kind rekenen.

Elvira werkt al meer dan een jaar in een groot hotel in Huaraz waar zij haar studie in de praktijk brengt.

Ze heeft naast de zorg voor haar eigen gezin de afgelopen maand een belangrijke en verantwoordelijke rol op zich genomen: het begeleiden van haar zusje Virna die op eigen verzoek en in goed overleg het kindertehuis vervroegd heeft verlaten om bij haar ouders thuis te kunnen wonen.

Luz Clara

Doet in Lima de opleiding tot secretaresse en nam kortgeleden deel aan een congres voor secretaresses, ze deed voor moederdag een dansoptreden met haar studiegenootjes als verplicht onderdeel van haar studie en zwoegt hard op het vak statistiek. De laatste studie periode heeft ze al haar vakken weer gehaald. Luz kreeg van haar docente van het vak Engels een compliment over haar uitspraak, ze geeft aan dat dat komt doordat ze al in het kindertehuis Engels leerde van de Nederlandse vrijwilligers.

Luz studeert in de avonden om overdag voor haar dochtertje te kunnen zorgen. Luz woont met haar partner en dochtertje op één van de heuvels buiten Lima, er is daar geen stromend water en nu het winter is in Lima, is de kou daar erg guur. Ook regent het er elke dag, waardoor de gewassen kleding niet droogt en de daken van de huizen groen uitslaan door de enorme vochtigheid.

Luz Clara geeft in haar verslagen altijd haar dankbaarheid aan voor de onvoorwaardelijke hulp die zij van Stichting Wees Kind ontvangt.

Nederlandse Partners

Overseas Partners

SWK Nieuws