Zowel in Huaraz als Lima vond er tijdens het bezoek van Anja en Tessa een reünie plaats met de meiden die voorheen in het kindertehuis woonden.

Voor beide ontmoetingen gold dat het een emotioneel en bijzonder weerzien was. Met een aantal studentes was er al heel lang geen contact geweest, wat het extra mooi maakte.

Een aantal van de meiden liet over de reünie weten:

Diana:
“Ik ben heel blij met het bezoek dat we kregen van Anja en Tessa. Ik kon door mijn werk helaas niet bij de reünie met de andere meiden zijn maar dankzij God had ik toch de mogelijkheid om hen de volgende dag alsnog te ontmoeten.”

Elvira:
“Erg bedankt voor het bezoek van Anja en Tessa, het weerzien was heel emotioneel en heel leuk om over de herinneringen te praten en het kattekwaad dat we uithaalden in het kindertehuis met de madres en onze zusjes. We hebben allemaal verschillende routes genomen toen dat we opgroeiden. Bedankt voor de lekkere traktaties tijdens de bijeenkomst. Bedankt voor de cadeautjes. Ik vond het geweldig jullie weer te zien na zoveel jaar.”

Een anonieme donateur maakte de bijeenkomsten mogelijk qua eten en drinken, iedereen was daar erg dankbaar voor!

Tijdens het bezoek in Huaraz ontving Virna uit handen van Anja haar herinneringsboek. Het idee voor het maken van een jeugdboek met mooie herinneringen voor alle 20!! meisjes van het kindertehuis, die het in hun jeugd zo lastig hebben gehad kwam van Barbara. Zij heeft al die jaren ontzettend veel voor deze meiden gedaan en verzamelde informatie bij vrijwilligers, medewerkers en de nonnen om deze boeken tot stand te kunnen brengen. Zodat elk meisje bij het verlaten van het kindertehuis een jeugdboek mee kon krijgen. De boeken zijn elke keer met heel veel emotie en enthousiasme ontvangen, zo ook door Virna, zij schreef er het volgende over:     

“Het bezoek van Anja en Tessa was heel emotioneel, vol vreugde en herinnering aan onze kindertijd in de Casa Hogar, heel veel dank voor het boek met herinneringen en foto's uit mijn kindertijd samen met mijn zusjes.
Dank aan God die ze mij heeft laten kennen en op mijn levenspad heeft gebracht, evenals zulke geweldige mensen als jullie!
Veel liefs van Virna.”

 

 

Nederlandse Partners

Overseas Partners

SWK Nieuws