Er zijn in 2016 diverse wisselingen geweest binnen het team van Stichting Wees Kind in Peru en we stellen bij deze onze nieuwe medewerkers voor.

Nieuwe activiteitenbegeleidster

Het nieuwste teamlid van Stichting Wees Kind is Liz. Met haar 22 jaar, een verjaardag die ze samen met de kinderen en de koks in juni vierde, is ze tevens de jongste in ons team. Liz werkt sinds maart 2016 als activiteitenbegeleidster in eetlokaal De Vrolijkheid. Liz begeleidt tijdens de lunch de kleinste kinderen en doet na de lunch activiteiten.

Ze is het jongere zusje van kokkin Hilda, die haar voordroeg toen projectcoördinator Clarita op zoek was naar een nieuwe activiteitenbegeleidster. Liz is een goede aanvulling op het team van De Vrolijkheid, want ze is een aanpakker en heeft haar rol snel opgepakt. Ze heeft een natuurlijke omgang met de kinderen en is creatief in het verzinnen van activiteiten.

Liz stelt zichzelf voor:
"Mijn naam is Liz en in mijn vrije tijd dans en zing ik graag. Ik woon in de wijk Nicrupampa in Huaraz. Ik bedank Stichting Wees Kind voor het werk als activiteitenbegeleidster. Ik vind het heel leuk om met de kinderen te werken, ik denk dat ik het charisma en het geduld voor ze heb. Ik hoop mijn werk goed te doen en ik doe erg mijn best."

Onze nieuwste keukenassistente

Mevrouw Tomasa werkt sinds januari in eetlokaal de Grote Tafel in Los Pinos. Projectcoӧrdinator Elita schreef hierover:
"Mevrouw Tomasa is uitgekozen voor dit werk omdat we haar al lange tijd kennen als bezoeker van dit eetlokaal en zij altijd betrouwbaarheid en verantwoordelijkheid heeft getoond in de werkzaamheden die de moeders doen voor het eetlokaal. Maar vooral omdat zij weet hoe om te gaan met hygiёne, wat natuurlijk het allerbelangrijkste in de keuken is."

Tomasa stelt zich ook voor:
"Ik ben 47 jaar en heb twee kinderen: Vanesa en Antonio. Ik woon in Ichoca. Ik voel me goed om met kokkin Roxana samen te werken, ik voel me thuis in het eetlokaal en met de deelnemers van het eetlokaal. Ik ben Stichting Wees Kind erg dankbaar voor de kans die mij geboden wordt omdat ik op deze manier de mogelijkheid heb mijn kinderen economisch gezien te helpen, omdat ik moeder en vader tegelijk ben. Ik voel me gerust dat ik de schoolspullen voor mijn dochter kan kopen. Ik doe het werk als keukenassistente met veel enthousiasme."