Na bijna 13 jaar is Elita, die projectcoördinator was van eetlokaal De Grote Tafel en het studentenproject, een nieuwe uitdaging aangegaan. Zij verhuisde naar Lima en gaat zich richten op een baan in het basisonderwijs, waarvoor zij dankzij Stichting Wees Kind heeft gestudeerd.

Elita, indertijd een alleenstaande moeder, kwam zo rond 2004 voor het eerst haar moeder meehelpen in de keuken van het eetlokaal in Los Pinos, dat toen nog werd gerund door de kloosterzusters. Stichting Wees Kind breidde dat lokaal in 2005 uit en doopte het om tot eetlokaal De Grote Tafel. Elita werd vanaf dat moment door Stichting Wees Kind ingehuurd als keukenassistent en ze maakte een aantal jaar later de overstap naar activiteitenbegeleidster.

In die hoedanigheid was Elita werkzaam in zowel eetlokaal De Grote Tafel als in ons voormalige eetlokaal De Grote Pan. Stichting Wees Kind bood haar aan de door haar gewenste studie voor basisschoollerares te sponsoren, een studie die haar ook hielp in het werk met de kinderen.

In 2011 werd Elita gepromoveerd tot projectcoördinator van beide eetlokalen en later ook van het studentenproject. Naast deze werkzaamheden organiseerde zij met de andere lokale teamleden ook lokale fondsenwervingsactiviteiten.

De verzelfstandiging van eetlokaal De Grote Tafel viel vrijwel gelijk met haar verhuizing naar Lima, waar zij zich gaat richten op een baan in het basisonderwijs. De werkzaamheden van Elita voor het studentenproject zijn verdeeld over projectmanager Sabine, projectcoördinator Clarita en studente Elvira.

Wij bedanken Elita voor haar enthousiasme en het vele verrichtte werk met de kinderen in het eetlokaal en voor de studentes, dat zij vrijwel altijd met een glimlach deed. We wensen haar heel veel succes met haar nieuwe baan en in Lima.

 

Nederlandse Partners

Overseas Partners

SWK Nieuws