Kort nadat Stichting Wees Kind begon met de hulp aan het eetlokaal De Grote Tafel in Los Pinos, kookte onze huidige medewerker Elita daar al om haar moeder Magda te helpen. Zo kwam ze in 2005 in aanraking met het team van Stichting Wees Kind. In de loop van de tijd bleek dat Elita een natuurlijk talent heeft om met kinderen om te gaan en ze wilde graag lerares worden.

Stichting Wees Kind gadf haar dus de kans om de kinderen te begeleiden met spelletjes. Zo bewoog Elita zich steeds meer vanuit de keuken naar het activiteitengedeelte van het eetlokaal. Het werk als activiteitenbegeleidster deed zij erg goed en met veel plezier. Stichting Wees Kind genoot van de inzet en het enthousiame van Elita en besloot haar dan ook te helpen met een studie. Elita nadert nu de eindfase van haar studie voor docente basisonderwijs aan een universiteit in Huaraz.

Daarnaast geeft zij vandaag de dag als projectcoördinator leiding aan hetzelfde eetlokaal waar zij jaren terug als kokkin begon. Ook begeleidt zij onze studenten (oudere meisjes die het kindertehuis Los Pinos al verlaten hebben) en is zij aanspreekpunt voor een aantal kinderen uit het tehuis. Naast dit alles werkt Elita sinds dit jaar alle ochtenden op een schooltje in Huaraz, waar zij stage loopt voor haar studie en het geleerde direct in de praktijk brengt. Oh, en ze is ook nog full-time moeder!

Elita2008In een recent verslag vertelt Elita over haar studie:
"Deze maand verging het me goed met mijn studie, zoals altijd heb ik al mijn vakken gehaald. Ik voel me daar heel tevreden over, ik heb het gevoel dat ik goede voortgang maak met mijn studie. Ik kan delen dat het vak 'Moeilijkheden bij leren' een heel belangrijk onderdeel is. Ik pas alles wat ik daarover leer toe op het schooltje waar ik werk. Elke dag dat ik met kinderen werk leer ik meer dan dat ik alleen uit een boek lees. Ik bedank jullie nogmaals voor de hulp die jullie mij geven en ik zal jullie daar altijd dankbaar voor blijven. Ook voor het vertrouwen in mij als persoon en om mij de kans te geven profesioneel te groeien.”

Het studiefonds dat Stichting Wees Kind voor Elita beschikbaar stelde is nu opgebruikt, maar door de groei die Elita doormaakte is zij in staat haar studie zelf verder te bekostigen. Ze verwacht binnenkort af te studeren. We feliciteren haar met haar goede vorderingen en bedanken haar voor haar tomeloze inzet!